Wespen & Hoornaars verdelging

Bestrijding met garantie op verdeling van het bestreden nest, blijft het nest actief; dan gratis nabehandeling!

Hieronder staat een indicatie van bestrijdingskosten van een wespennest, voor de start worden de kosten besproken, geen verrassingen achteraf!

Voorrijkosten:

Geen kosten voor inwoners Gemeente Neder-Betuwe. Anders € 0,30 per kilometer gerekend vanaf Dodewaard vice versa (c.f. ANWB).

Nest ter hoogte van maximaal 2 meter:

Bij een beginnende populatie (tennisbal) € 55,-
Bij gevorderde populatie (handbal)     € 65,-
Grotere nestomvang (basketbal)      € 75,-
Nest in spouwmuur/dakbeschot meerdere in-/uitvliegopeningen € 90,-
Bedragen zijn reëel, alleen de onderstaande factoren kunnen de prijs nog beïnvloeden.

Van 2 tot 4 meter geldt een toeslag van €10,-. Boven 4 meter hoogte/appartementen/zolders/schuren/nokken, nader te bepalen.

Wanneer ik geen bestrijding kan uitvoeren, worden geen kosten in rekening gebracht. Als het geen wespen zijn, maar bijen en er dus geen bestrijding mag plaatsvinden, krijgt u het advies om een imker in te schakelen (contact Lokale verenigingen – Nederlandse Bijenhouders Vereniging), die het nest op komt halen. Ik breng u dan slechts voorrijkosten en een (reiskosten-)uurtarief van € 30,00 in rekening.

Factoren die de prijs kunnen beïnvloeden

  • Om welk soort het gaat, wespen of hoornaars.
  • De grote van de plaag/nest (en in welk stadium het zit)
  • Het nest verwijderen (indien mogelijk) en afvoeren. (Of doet u dit zelf, via milieustraat bij klein chemisch afval)
  • Hoe de locatie/hoogte van het pand is en bereikbaarheid van het nest
  • Zijn er meerdere nesten op 1 adres?
  • Speciale prijzen voor snel-service Horeca en Campings

Heeft u/uw buren een nabij liggende vijver, dan dient u deze zelf af te dekken, het bestrijdingsmiddel (poeder) mag absoluut niet in de vijver waaien!!

Wespennest:

Hoornaarsnest NVWA

Franse Veldwesp https://nl.wikipedia.org/wiki/Franse_veldwesp

Afbeeldingsresultaten voor Nvwa nest Franse veldwesp. Grootte: 176 x 185. Bron: www.natuur-dichtbij.nl

Ter vergelijk, dit is een bijennest en hiervan wordt een imker blij.

Veel mensen moeten niets van wespen hebben.

Maar ook wespen hebben een belangrijke functie: ze vangen grote hoeveelheden muggen, vliegen, rupsen en andere insecten uit onze omgeving weg. Een wespennest met zo’n vijfduizend werksters kan rond de honderdduizend insecten per dag vangen. Een mooie ‘service’, gratis en voor niets.

Al sinds de oudheid zijn allergische reacties op bijen- en wespensteken bekend. Ook nu overlijden er nog steeds mensen na een bijen- of wespensteek. In Nederland overlijdt er jaarlijks 2 tot 5 mensen aan een insectengif overgevoeligheidsreactie (=anafylaxis).                                                                                                    Raadpleeg deze link voor meer informatie: Allergische reactie op een wespensteek | Gezondheidsplein

Op ware grote met de euro en bij, dit ter vergelijking:

Aziatische hoornaar heeft een bij gevangen.

De Aziatische Hoornaar soort is een bedreiging voor honingbijen. We zien ze steeds vaker voor onze bijenkasten jagen op bijen. De hoornaar speurt naar plekken waar veel insectenactiviteit is. Honingbijenvolken zijn dit natuurlijk bij uitstek. Binnenkomende bijen zijn een makkelijkere prooi, dan de als een speer uit de kast vertrekkende bijen.

Tot slot:

KAD2022_infographic IPM_transparante achtergrond

Ik werk op grond van IPM-methodiek (Integrated Pest Management | Muizen en andere plaagdieren bestrijden | NVWA) Dat houdt voor mijn werkwijze in, dat ik voor insecten zo min mogelijk, maar wel professioneel gif gebruik en in het geval van zoogdieren gebruik ik geen gif. Deze manier komt de natuur, het dierenwelzijn en uw portemonnee ten goede.

Bel, of app naar 0488-408900 of stuur een mailtje naar www.wimvanolderen@beestjesbestrijdingbetuwe.nl en ik neem zo snel als mogelijk contact met u op en probeer u op korte termijn van dienst te zijn.

Aanvullende Algemene voorwaarden sector Wespen-, hoornaarsverdelging:

Na telefonisch contact stel ik alles in het werk om u zo snel mogelijk van dienst te zijn.

U doet geen zaken met een tussenpersoon/bedrijf, maar direct en persoonlijk met mij. Vóór de start van de bestrijding krijgt u van mij een definitieve prijsopgave. De prijs hangt af van de eerdergenoemde omstandigheden. In dit bedrag zijn alle onkosten, maar ook de garantie opgenomen, dat alle activiteiten vanuit het nest, waaruit de overlast ontstaat, stopt. Hoelang dit duurt hangt af van de grote/complexiteit en de “bevlieging” van het nest (het moment van bestrijding). Dit varieert van enkele uren tot maximaal 2-3 dagen. U kunt dan zelf het nest verwijderen, of ik kan deze voor u afvoeren.

Voor de bestrijding ontvangt u van mij ter lezing een z.g.n.(MSDS) veiligheid informatieblad van het gebruikte bestrijdingsmiddel: 

Voor:

Ficam D:             BCS_SDS_REACH (envu.com) 

Permas D           SDS EU (Reach Annex II) (killgerm.nl)

Door op deze link te klikken kunt u ook het label van het gebruikte product nalezen: 

Voor:

Ficam D              Impression (envu.com)

Permas D           2309201_Permas-D_5kg_20230210.pdf (schippers.nl)