Persoonlijke informatie

Na, 36 jaar als beroepsmilitair, zat mijn “tijd” erop en werd ik met leeftijdsontslag naar huis gestuurd. Na eerst een aantal jaren in (deeltijd) loondienst te zijn geweest, ben ik in 2019 als ZZP’er gestart. Ik wilde hierin een combinatie van hobby en maatschappelijk nut proberen te vinden. En ik denk, dat dit mij gelukt is in de vorm van plaagdierbestrijder/bestrijdingstechnicus; met het schieten als hobby en bestrijden van ratten en wespen/hoornaars als maatschappelijk nut.

Het beroep van plaagdierbestrijder omvat de bestrijding van een veelheid aan “ongedierte” zoals mieren, kakkerlakken luizen en vlooien enz. enz.                    Ik heb deze opleiding succesvol afgerond, maar heb mij gespecialiseerd in de be- strijding van Ratten en Wespen & Hoornaars met bijbehorende coaching op basis van de IPM-werkwijze. Hierdoor wordt namelijk terugval/nieuwe overlast voorkomen en kan ik u op een duurzame-, en kostenbesparende wijze van dienst zijn. Door mijn andere inkomsten, hoef niet van dit werk te bestaan en kwaliteit staat bij mij ver boven kwantiteit. Mijn keuze voor deze werkwijze is zeer zeker ook ter voorkoming van onnodig lijden van dieren; ik zal dit te allertijden proberen te voorkomen.

  • Koeien kunnen erg ziek worden of zelfs sterven door het eten van lood; daarom geef ik de voorkeur aan het schieten met loodvrije kogeltjes, dit ter bescherming van de koe. Samen met een correcte afstelling van de (nacht-) kijker en de snelheid van de kogel voorkomt dit doorschot en versplintering (z.g.n. “scherp”) van de pellets.
  • Gif (rodenticides) gebruikt bij bestrijding van ratten veroorzaakt wel 4 tot 14 dagen inwendige bloedingen, voordat deze sterft. Als de rat vervolgens door katten/uilen of andere roofdieren gegeten wordt, herhaalt deze martel- dood zich.
  • Varkens eten alles, dus ook dode ratten en brengen hierdoor dan het gif over in onze eigen voedselketen.
  • Ik gebruik geen gif of lood bij de bestrijding van ratten, rattenkisten worden door mij, eventueel samen met camera’s gebruikt voor het monitoren, of er (weer) ratten zijn en worden dan gevuld met voedsel en eventuele klemmen.

Voor wespen, hoornaars en andere insecten is, als wering niet mogelijk is, meestal, geen vriendelijkere manier als verdelging met biocide mogelijk. Door de juiste dosering met professioneel gereedschap van het juiste bestrijdingsmiddel, beperk ik de financiële kosten en de milieubelasting tot een absoluut minimum. Maar ook hier kan door middel van wering veel gebruik van gif (biociden) voorkomen worden.

Zowel bij knaagdieren als insecten geldt: voedsel en schuil-, nestmogelijkheden bieden de gelegenheid om de plaag in omvang te laten groeien!

Ik help u graag om hierover mee te denken.

Opleidingen/Bedrijfsinformatie:

Ik maak alleen gebruik van kwaliteitsproducten zoals:

De FX Wildcat MK3 500mm-compact caliber 5.5mm, gebruik ik voor precisie schieten Gecombineerd met de ATN X-sight 4k pro hd day/night 3-14x met bijbehorende ATN-ballistische laser-afstandsmeter en infra-rood lamp 940nm en ter voorkoming van overdadig geluid wordt deze gedempt met een Donny FL Tatsu geluidsdemper. Dit PCP-geweer gebruik bij de bestrijding in schuren, stallen, kleine tuinen. Ik schiet met Baracuda Green loodvrije pellets; beter voor het milieu, maar zeker ook voor koeien.

De FX M3 700mm Sniper caliber 6.35mm, is uitgerust met de Pard NV008S met ingebouwde laser-afstandsmeter, infra-rood lamp 940nm en voorzien van een FX-geluiddemper. Gebruik van dit geweer is voor buiten, voor mogelijk wat langere afstanden en slechtere weersomstandigheden, zoals wind. Hierbij schiet ik met wat hogere druk/snelheid, maar wel met Baracuda Green loodvrije pellets

Beide geweren en richtmiddelen zijn op vele manieren instelbaar qua druk, beeld en afstand. Mede hierdoor wordt, door directe uitschakeling, onnodig dierenleed voorkomen.

Voor het zoeken en identificeren in het donker (ter voorkoming van “bijvangsten”, maak ik ook gebruik van de Flir Scout warmtebeeld handkijker.

Ook voor de verdelging van wespen en hoornaars gebruik ik professioneel materiaal, hierdoor kan een juiste dosering plaatsvinden. Als zou blijken, dat dit niet voldoende is voor de verdelging van het nest, voer ik een gratis nabehandeling uit.

Privacy en integriteit:

Dit is voor mij heel erg belangrijk. Daarom bezoek ik u in een neutrale bedrijfsauto zonder reclameteksten of verwijzing naar mijn werkzaamheden. Niets van wat tussen u en mij besproken of waargenomen wordt in uw bedrijf, woning of op uw terrein, of wat herkenbaar is vastgelegd is op foto of film, of wat dan ook, wat u ook maar enige vorm van imagoschade zou kunnen opleveren, wordt met anderen gedeeld! Mocht een gezamenlijke aanpak met aangrenzende bewoners of bedrijven de voorkeur genieten voor een degelijke aanpak, maakt u in principe zelf de eerste afspraken over deze aanpak en over eventuele verrekening van kosten. Voor het betreden van ruimten en grondgebied maak ik wel zelf afspraken.